Äntligen färdiga

Det var ett evigt springade ner för trapporna till tvättstugan. men nu så är vi färdiga iaf, eller var dte för typ 1.5 timmar sedan. Allt är torrt, viket å inlagt. Så skönt att ha dte avklarat.

Så har duschat, lagat mat å ätit å så, snart kommer Neahs farfar å faster hit.
Annars händer dte nog inte så mycket idag, kanske lite giutar hero ikväll.

Tvätta kanske?

Igår somnade neah vid halv åtta och vaknade vid halv sju idag. det var bara en gång hn vaknade till å ville ha sin napp. Så nu börjar det bli som vanligt ige. Å dte känns bara så skönt.

Kian hade sagt till Nicklas igår, att han ville hellre va hos honom än hos mig, fast jag vet att dte inte  är så på riktigt, att han verkligen skulle vilja vara där alltid, så blev jag ändå ledsen. Kändes inte så bra. kian säger ju alltid att han vill stanna å bo med mormor å så när vi är hos dem, å det tycker jag bara är roligt men detta kändes helt annorlunda. Men som barn ville jag alltid bo hos Farfar, å jag vet ju om att alla barn är så, men det känns ändå.

Annars hände inte så mycket igår, vi var en runda på eurostop, jag köpte nya skor (trots skoförbud). marcus tycker ju att jag har för många, å säger att jag måste kasta lika många gamla par som jag köper nya. men det var till och med han som bad mig köpa dem. men en tjej kan ju aldrig ha för många skor. Eller?
Vi lämnade in bilen å sånt, fixade låset på bagaet. Som vanligt blev det hämtmat på kvällen. Men orka laga mat två ggr per dag?!

På kvällen blev dte mys, å massa prat., som vanligt.....

jag la mig tidigare än Marcus, ahn har ju beställt live på xboxet, så har ingen aning när han kom i säng.

Å när jag gick upp i morse å in på toan, insåg jag att nu måste jag nog göra något åt vår tvätt för så här såg det ut;

Två veckor sedan vi tvättade, å då är ändå inte lakan å sånt skit med... Fattar inte vart alllt kommer ifrån. Men det var en morgonpigg Neah, iaf en timme, sedan däckade hon igen.
Å nu har jag åtta msakiner tvätt, fast dte är ju inte så farligt, innan tvättade jag en gång i månaden å som mest har vio haft 14 fulla maskiner. Så nu är dte ju rätt lite om jag ska se det positivt...

Helg

Igår börjar ju vår helg, eftersom att vi alltid är ledig fre,lör,sön tillsammans. Ok jag jobbar ju ibland, men dte är så lite så det märks inte.
Marcus repade aldrig igår, vilket jag tyckte vra riktigt skönt, så efter vi hade käkat å sånt när han kommit från jobbet, åkte vi till öb, för jag ville köpa en brandsläckare. För dte har vi ingen, och det är verkligen något man behöver, något som alla borde ha. Men vi hittade ingen, å fanns ingen personal att fråga utom i kassan. men blev massa annan skit som vanligt, lyckades göra av med 400 på ingenting alls, dte ända vettiga var en bebisfilt till Neah, as söt babyrosa med vita döskallar på, matchar hennes snuttefiltar. kanske inte behövdes, för vi har ju en del filtar, men den var så söt.

Idag åker Kian till Nicklas, för första gången på fyra veckor, så nu är vi nästan barnlediga, vilket blir massa mys.
Igår gick det inte så bra utan socker. jag vet inte om jag ska skitai det. jag älskar godis och kakor å allt annat sött. Okej att jag inte riktigt kan kontrollera det. Det har jag inte så ont av, det är lite jobbigt för Marcus att det aldrig går att ha något gått hemma, men vi bor ju grannar med videomix, så dte är ju bara att gå över när man är sugen på något.
Men dte är det, hur mycket det förstör ens kropp inifårn, det är just det, fast jag äter jättebra annars, alltid regelbundet , alltid frukost, lunch,middag, kvällsmat + mellanmål, varje dag, mycket frukt, mycket grönsaker, mycket fibrer, proteiner å allt det dära + fett så klart. väldigt sällan jag slarvar med maten. Jag rör på mig mycket, mitt bmi är 19.5. Och just nu, så behöver jag alla extra kalorier jag kan få typ, eftersom att jag redan har hög förbränning + att jag fortfarande ammar, visserligen bara morgon och kväll. Äter inte jag allt godis å skit så vet jag inte hur mycket jag igentligen ska äta för att slippa att gå ner i vikt.
men dte är ändå det, att jag vet hur mycket dte förstör kroppen inifrån.

Den här helgen har vi inget planerat, så vet inte alls vad som händer. Men det är verkligen skönt. Att bara ta dte som dte kommer...

3 timmar lek

Nu har vi lekt massa, sjungt alla sånger vi kunde tills jag blev hes. Trött på dte här vädret, för lite snö för att åka pulka å för mycket för att leka på lekplats. Idag är jag för osocial för att orka göra något. men samtidigt ganska uttråkad. men för kallt för att bara gå ut och gå.
neah satt å körde på kians polisbil, skitsött:

Sedan blev dte syskonmys å sittövning, det går bättre å bättre, hon sitter längre å längre stunder för varje dag faktiskt. Hon börjar verkligen bli stor, min lilla bebis.
Såg dte programmet igår, barnmorskorna eller vad det hette. Å shit vad jag hade velat föda igen, var så jävla roligt. Vill ju inte ha fler barn, men hade verkligen velat föda igen, så häftigt ju, en av de häftigaste sakerna man kan göra + att man får en bebis. Det är synd att dem växer så snabbt, saknar redan att ha en bebis. men dem växer ju, å man kan ju inte skaffa fler bara för att man vill ha en bebis hela tiden.


nu ska jag å Kian fika, äta bokstavskex å så(ovanligt). fisen sover ju igen, som vanligt...


ovanligt

Har vart duktig nu, städat, vattnat å sånt, väntar på att klockan ska bli tolv, så jag kan hämta Kian på dagis. neah bara sover, sover å sover, fast dte är ju dte mesta bebisar gör.

Å när allt är så lungt å skönt, å man typ inte har något att göra, så blir jag enormt sugen på allt, skiter nog snart i det. Å läste nånstans att dte tar två år att bli av med ett sockerberoende. men två år? Fast jag behöver ju inte bli av med det helt, bara lära mig att kontrolera det. Att kunna ha saker hemma, utan att jag äter upp det. För just nu går det inte, jag äter tills dte är slut, även om jag mår illa, då pausar jag bara lite, sen fortsätter jag. kan lätt äta 400 gram choklad på en gång, utan problem eller ett kilo lösgodis, utan problem, Å jag tror inte dte är så bra att äta flera kilon i veckan...

Fick min lön idag, å då hade dem inte dragit någon skatt alls, blir så irriterad, att det alltid ska vara fel,. Så fick som vanligt ringa och klaga, då sa dem att jag tjänar för lite, jag hade ju bara jobbat 9 timmar, å då behöver man inte betala skatt. Blir så sur för jag är ju föräldraledig med, hur många försörjer sig på att bara jobba 9 timmar?. Å helt plötsligt var dte jättekrångligt att lägga in så att dme skulle dra skatt, fick förklara för henne hur hon skulle göra och varför, och öbertala, men löste sig till slut iaf. Lönen hade iaf höjts med över tolv kronor i timmen, det var ju nåt positivt iaf. eller dte är ju pisitivt att slippa betala skatt med, men har ju ingen lust att få restskatt sen bara för att dem inte tycker att jag behöver betala skatt.

Så skönt att Marcus bara jobbar tre dagar den här veckan, massa ledigt tillsammans, han jobbar ju nromalt fyra, är ju alltid föräldraledig på fredagar. Så jag tar ju bara ut föräldraledighet tis,ons, tors. Förlorar ju självklart massa pengar på det.  men är hellre fattigare, med massa tid ihop istället. Å bättre för barnen när de är små.
Å jag har ju ändå så löjligt låg föräldrapenning, men så är dte ju när man väljer att skaffa barn tidigt och kombinera dte med att studera, då får man ju lägsta ersättning, eftersom att studier inte kompenseras på samma sätt som jobb. Tyvärr

Onsdag?Nä torsdag whatever

Alla dagar är ju typ lika när man är ledig, så svårt att hålla reda på dem.
Igår vart dte fullt upp hela dagen, från morgon till kväll.
Vaknade allmänt sur å med för lite socker i kroppen, min första tanke är ju vanligtvis typ choklad eller nåt när jag vaknar, å föröker att hitta något gott jag kan äta innan frukost.
Men inte igår å inte idag.
Var allmänt sur hela morgonen igår, tur för Marcus att han sticker så tidigt så vi inte träffas på morgonen iaf.

Tömde Kians spargris igår, va fan 1177.5 i den, så vi gick å satte in dte på hans konto, fast han ville hellre köpa tuggummin i automaten för pengarna. Men det fick han självklart inte för mig.

Sedan gick vi hem till mormor(min mamma) å fikade. jag åt en 88:an glass aja glass e inte godis iaf.
Efter dte blev dte hemgång fixa mat å sånt, sen kom Marcus. Kian vägrade äta och fick verkligen sitta kvar vid bordet tills han hade ätit igår, vi gav oss inte. Så dte tog över en timme, å massa tjat.
När han väl ätit blev dte att åka å storhandla, å när allt var uppackat var klockan redan halv sju.
Vid åttta sov båda barnen å jag å Marcus käkade bokstavskex, gjorde massa meningar å ord å sånt med dem, å jag ägde.
jag vet lite barnsligt,men vi hade svinkul. Hade dator å typ tv fri dag/kväll igår för att verkligen bara umgås, massa mys å massa energidrycker.
Så vi kunde knappt sova sen. Fisen sover iaf bättre, har inte ätit på natten på två nätter nu , så skönt igen, fast vaknar till lite å vill ha sin napp. men så är dte ju med napp barn, allt har sina för å nackdelar.

Fick min deklaration igår, trodde inte mina ögon när jag öppnade den, ska få tillbaka över 14000!!!, ringde min mamma (marcus svarade inte på sin) å var asglad. Å hon bara; det måste vara nåt fel... men nej jag är säker på att dte är rätt.
Fast är lite rädd för att få marcus, vi kommer nog få betala på den, har ju löst ut fonder å betalat tillbaka billånet å sånt...

Idag, ska jag faktiskt städa, vattna å sånt, Marcus har ju skött det mesta sista delen, så nu är dte väl min tur att göra något med.

sockerberoende

Jag hatar att jag är så sockerberoende. Måste äta godis/kakor/oboy(1dl pulver+2dl mjölk) m.m m.m varje dag. Bestämmer mig hela tiden för tat sluta, men lyckas aldrig inte ens en dag. As jobbigt för Marcus med, för blir han nån gång sugen på något, finns det aldrig nåt kvar hemma, för det har jag ätit upp. till och med kians lördagsgodis äter jag upp, å det är illa.

alltså jag tar inte hans godis, utan äter med honom och det som blir över äter jag upp. jag vill verkligen sluta. jag känner ju samtidigt att min kropp inte mår bra av det.

å idag har jag inte ätit nåt godis alls inga kakor, bullar, oboy eller bakat något. bara åätit några bokstavskex med kian, å detr är fullkorn så inte så farligt, inte massa socker i dem.
men redan är jag så nära på att ge upp.

jag blir som när jag slutade röka, irriterad, abstinens, huvudvärk osv.

men jag måste, det funkar inte att fortsätta såhär, för även om jag inte blir fet, så förstör det min kropp helt totalt innifrån, ibland önskar jag till och med att jag gick upp i vikt (men har ju jättehög ämnesomsättning), för om jag gick upp i vikt, så kanske det hade vart lättare att sluta.

får se om den här dagen blir första dagen, fortfarnde lång tid kvar av dagen.
men jag vill inte ge upp, inte igen.
kunde jag sluta röka, borde jag kunna bli av med mitt sockerberoende.

det är bara det attt socker är överallt

snö

Efter lämningen på dagis, gick jag hem tog det lungt, Fisen sov till strax innan elva, sedan gjorde vi gröt å hon åt riktigt bra, för en gångs skull. Sedan blev dte lite mys å lek och sedan var dte dags för hämtning på dagis.

Utanför huset lekte jag och Kian i snön, jag gjorde till och med en snöängel, vilket brevbärargrannen tyckte var roligt, han skrattade åt oss iaf. Sedan byggde jag och Kian en liten snögubbe, å dne skulle ha tuttar och mage, det var viktigt. Såhär fin blev den;


Å nu ska jag och Kian kolla på Madagaskar och mysa med varmchoklad och bokstavskex, fisen springer som vanligt runt i gåstolen, å försöker att pilla på saker som hon inte får röra....


Sjukt trött

Kian ligger fortfarande och sover, trots att dte vanligtvis är han som vaknar tidigast, men bara för att han sover länge idag, så vaknar ju självklart Fisen tidigt.

Är så sjukt trött idag, inte sovit bra alls, så ont i halsen + att dte var en liten Kian som skulle krypa upp jämte mig hela tiden, å vid andra försöket orkade jag inte skicka tillbaka honom mer. Sedan är dte ju en lite fis, som vaknar massa ggr å vill ha napp i munnen å äta runt tre-fyra. Hon som sov så bra från början, när hon var sju veckor så sov hon 10-11 timmar irad, men efter hon blevb tre månader så vände det. Aja man kan ju inte få två drömbebisar, Kian vart ju världens snällaste hela tiden, å hon var ju det de tre första månaderna iaf. Och dte börjar ju bli bättre nu igen.

Känner mig svullen iodag med, borde få min mens snart. Kändes ju ännu bättre igår med när jag höll på att klä på mig å Kian kommer å säger, jag tycker du ser lite tjock ut, har du en bebis i magen igen?. Tack för den, alltså jag vet att jag inte är tjock(väger 55kilo å är 168cm), Men man känner ju inte sig direkt smal när ens treåring säger så till en. Fast många vänner tjatar ju om att jag är smalare än innan, emn väger samma, å enligt byxorna (och mig själv då), så är rumpan mindre, men magen större.
Aja, kian sa iaf att han ville att det skulle kommaen bebis till, alltid innan när vi har frågat honom, så har han sagt, vi har ju redan en, det räcker med en bebis.
men nu har han tydligen ändrat sig, fast det blir ju inga fler bebisar här för det..

Igår badade Kian å Neah tillsammans för första gången, men han vart lite för vild för henne, hon som annars brukar vara io badet tills hon blir skrynklig ville upp ganska snabbt. inte så konstigt eftersom kian skvätte så mycket.

Nu vaknade kian, så få¨r fixa frukost så vi hinner till dagis i tid för en gångs skull....

Måndag

Vi var aströtta igår eller mest jag, övertalade Marcus till att lägga oss redan vid nio, jag ville ju inte lägga mig ensam, mycket mysigare att somna med hans armar runt mig. hade typ ont överallt när jag la mig i alla leder å sånt skit. Somnade snabbt men vaknade typ hela tiden. halva natten var jag som ett element, bärnde mig typ på mig sjäv så varm var jag. Å andra halvan frös å svettades jag om vart annat. Vaknade vid tjugo över tio, å dte var riktigt skönt att sova så länge.

Missade dock att neah hade suttit jättelänge själv, eller länge för att vara henne då, tre hela minuter faktiskt. Men det blev lite sittövning i sängen med, gick ju sådär;

Vid halv tolv ringde min pappa å ville komma över och bli klippt, men vi hade ju ändå tänkt komma till dem och åka pulka, eftersom att dte är massa snö ute, å kian är ju helt frälst i snö, å att ligga hemma å vara sjuk, har man ju knappast tid med när man har barn. Så vi åkte dit, lånade pulkor å stack till "pulkabacken". Där hökll sanna å kimberly på att bygga snögubbe. så dte blev pulkaåkning med barnen å snöbollskrig mellan Sanna å Marcus, så sanna vart ju ganska så blöt;




Efter det blev dte klippning av min pappa, sedan beställde vi kinamat å käkade å så.
Ikväll blir dte badning av barnen som får lägga sig ganska tidigt så det blir tid över för massa mys mellan mig å Marcus...

Svinkallt

Trodde ju att dte skulle vara varmt ute, så lovade Kian att gå till tåglekplatsen, som ligger typ 4-5 km bort.
Övertalade min bakfulle pojkvän att följa med, väl ute var dte ju dock inte så varmt.
Frös som fan gjorde vi, på vägen träffade vi Dennis och stod och snackade med honom ett tag.

När vi väl kom fram, typ stlefrusna, var dte ända Kian sa; Men inte denna lekplatsen.
Men han fick snällt stanna och leka, och jag ångrade typ femtioelva ggr irad att vi hade gått ut. men stod jag å marcus å kramades så blev dte varmt. Fast sedan började det snöa.


Efter gick vi till maxi å handlade.
Å nuspringer Neah runt i gå stolen

Pinsamt

Vaknade idag tjugo över sju, av att Kian sprang in och skrek det är morgon nu, så dte var bara att gå upp då. Fixade frukost till honom, sedan la jag mig på soffan å busade med fisen. efter ett tag däckade båda å när jag vaknade hade Kian krypit upp hos mig med.

Efter att ha ätit frukost igen, så bestämde jag mig för att vara lite duktig och putsa fönstrena, Kian å Neah lekte under tiden, eller ja Neah sprang runt i sin gåstol och Kian busade med henne. Hon lyckades dra ner och välta en blomkruka oxå.
När jag hade putsat färdigt fönstrena bestämde jag mig för att röja lite på balkongen med, när jag ändå höll på, så kastade alla gamla blommor oxå hade vi en kattlåda där ute som var fylld med is, eller dte var vad jag trodde iaf. Det såg ju ut så och jag tryckte på isen och det kändes verkligen som om dte bara var is, så jag ställde den upp, och jag kan ju säga att dte var inte bara is i den, utan mest vatten. Så det var ju några liter som rann ut, och dem rann ju rakt ner till grannen, inte första gången jag gör något sådant. Å så pinsamt, dem har ju så fint på sin balkong med. Så nu får jag försöka att hålla mig undan, känns pinsamt att säga nåt om dte, men ännu mer pinsamt att låtsas som ingenting.

Marcus är lagom bakis idag, så ska vi hitta på nåt blir det nog utan bil iaf. Så fint väder idag, så ut måste vi iaf.

Ensam hemma

Eller ja nästan iaf, barnen är ju oxå hemma.....
Kian ligger å sover å fisen ligger med i sin säng, men vill inte somna, så hon ligger där å pratar för sig själv, upptäckte idag att hon nästan kan sitta, eller ja hon kan ju några sekunder max tio sedan lutar hon sig framåt, eller välter åt sidan, men om en månad kan hon nog själv. Det är ju iaf på god väg, vår bebis håller på att bli stor =(, vill ju att hon ska vara bebis för alltid ju, eller nä, men länge iaf.

Påskafton idag ju, så efter Marcus hade pallrat sig upp ur sängen vid halv tolv å dammsugat med hjälp av Kian, 


 så fixade vi iordning oss å gick hem till mina föräldrar, där det serverades påskmiddag och barnen fick påskägg (igen). Kian vart glad fick ju ett jättestort med tre pussel i, och ett pyttelitet med godis, Neah fick en mjuk skallra så nu har hon fyra typ likadana bara olika färger.

Har vart massa mys med barnen idag


Efter vi käkat å sånt hos mina föräldrar stack Marcus över till Emil, dem skulle ut till stan, festa å så. Så jag gick hem med barnen, vi har ju fortfarnde aldrig lämnat bort Neah, men hon är ju så liten, med Kian väntade jag tills strax innan fem månader. Så Neah är ju visserligen äldre, men jag vill vänta lite till. har ju inte druckit sedan november 06, men saknar inte det ett skit. Hade därimot vart så mysigt att gå på bio eller ut å äta med Marcus utan barn, å få sova så länge vi vill tillsammans bara vi två i sängen.

Blir nog att lägga mig tidigt ikväll, har bara så svårt att somna utan Marcus, så tråkigt att sova ensam, så van vid hans armar runt mig när jag ska sova

Godmorgon

Neah vaknade 6.15, försökte få henne att somna om, strax efter kommer kian in, han kryper oxå upp i sängen jämte mig. Så dte blir trångt men mys i sängen, Kian går igen efter ett tag å vi somnar om, tjugo i åtta kommer han igen å säger att nu är dte faktiskt morgon å att vi ska gå upp. Så, så blev dte med den sovmorgonen som jag hoppats på...

Drar mig motvilligt upp ur sängen (marcus får äran att ligga kvar) och äter frukost tillsammans för en gångs skull ute i köket. Sedan frågar jag Kian om han tror påskharen har vart här i natt.
Ja, å kanske gett mig en banan i mitt ägg, svarar han då.

Jag säger att jag tror påskharen har gömt äggen i vardagsrummet, så vi går dit, han letar snabbt upp äggen ett till honom å ett till Neah. När han öppnar dte å inser att det är godis, lego och pokemon ägg däri blir han helt överlycklig:image2

I Neahs var det en bitringgrej och en napphållare och hon blev lika glad.

Nu gäller dte bara för mig att försöka låta hans godis vara ifred, brukar ju annars vara jag som äter upp allt hans lördagsgodis. har ju sagt till honom att han inte får äta, å lydigt gör han som jag sagt. Dock har jag smygsmakat några bitar. Men har ställt in dte på hans rum så att jag inte ska kunna äta mer. är så trött på mitt sockerberoende, fast Marcus är nog ännu tröttare på det, eftersom att vi aldrig kan ha något hemma. I så fall måste han gömma dte i bilen, annars äter jag upp dte på en gång. Ibland önskar jag att jag gick upp i vikt av det, för då kanske jag hade kunnat sluta. men hur mycket jag än äter så går jag ju inte upp, inte något alls.

Kian klädde ut sig till påskkärring med Neahs snuttefiltar igår;
image3

jadu

Har ju funderat länge på att skaffa en blogg, men aldrig blivit av.

Tycker ju det är skitkul att läsa andras bloggar å väldigt smart att skriva lite så man minns vad man gör om dagarna.
För med två små barn har man ju så mycket att tänka p å dte händer ju så mycket att man inte minns annars typ.
Tack till dig Sandra som hjälpte mig med, hade nog fixat det själv, men du fick mig till att ta tummen ur * å göra det.

Långfredagen idag då, inte för det spelar någon som helst roll för mig men iaf.

Så idag hade jag sovmorgon, vilket jag oftast inte har, frukost på sängen fick man oxå, med levande ljus å allt, aja ett värmeljus var det ju faktiskt med på brickan...

Väl uppe ur sängen blev dte mys framför Atlantis i soffan med Marcus, började morgonen med disneyfilm, trots att Kian sovit hos mormor. men atlantis är ju så bra. När den var slut hämtade vi upp Kian för att bege oss till eurostop, shoppade ny amningsbehå till mig och lite påskmat å sånt. Var ju bara tvungen att gå inom skoaffären oxå å kolla lite bara, Marcus tröttnade snabbt å ställde sig utanför, å efter Kian ahde börjat tjata om alla skor han ville ha tröttnade jag med. Så vi körde hem å lagade mat istället.

Jessica ringde och kollade om vi hade lust att följa med på knattedisko på bond, självklart ville vi det så bytte om på Kian och åkte in till stan. Neah tyckte dte var skitkul där inne och Thea, men det var dem ända av oss, så mycket folk så mycket barn å så varmt. Kian vågade inte ens dansa, inte ett enda steg, trots att han hade sett framimot det som fan, å vanligtvis inte är den blygaste precis. Tog med oss några heliumballonger därifrån och trängde oss ut. Barnen tyckte dte var riktigt roligt när vi släppte dem sedan.

Hemma igen blev det matlagning igen. Neah har ätit hur bra som helst idag, har ju kommit på ett sätt att lura i henne ersättningen genom att blanda ut dne med morotsjos, funkar asbra. Å mat äter hon jättebra nu igen, så nu behöver jag inte oroa mig för att hon äter för lite. Å fastän att bantning går längre å längre ner i åldrarna så behöver jag nog knappast oroa mig för att en femånadersbebis ska svälta sig själv.

La barnen lite senare idag i hopp om sovmorgon, försökte med att säga till kian att påskaharen bara kommer om man sover länge imorgon, visserligen tror han ju att han skulle få en banan  i sitt påskägg, å en banan får nog inte en treåring att ligga kvar länge i sängen precis. Han sa även att Neah skulle få ett öra i sitt. Shit vad får barn allt ifrån?

Sjukt trött är´jag med så blir nog sängen snart för mig med

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0